Denne blir mitt faste følge i sommer

Å bruke høy beskyttelse for å skåne hud og helse mot skadelige UVA- og UVB-stråler er ikke akkurat noe nytt under sola. Men produkttilbudet, det bugner som aldri før.

Her er solfavorittene skjønnhetsansvarlig Therese Dombek sverger til akkurat nå.

Maks effekt

To dråper Terracotta Sun Serum fra Guerlain i ansiktskremen og fire i kroppskremen hver dag vil aktivere, forsterke og forlenge brunfargen. Fuktighetsgivende effekt har den også. Denne blir mitt faste følge i sommer!

Brun uten sol

Det tar ofte litt tid før jeg får bygd opp min egen brunfarge, så i mellomtiden er det fint å kunne jukse litt. Sprayselvbruneren Jet Set Sun tørker jevnt på et blunk, lukter ikke og er den beste selvbruneren jeg har prøvd i hele mitt liv.

Lokal beskyttelse

Solstift til lepper, nese og sart øyehud er alltid i veska. Jeg passer ekstra godt på disse områdene for å unngå rynker og solskader, dessuten synes jeg det er fint å bli litt blank akkurat her.

Oljefri solkrem

Mange solkremer er veldig fete, derfor skal jeg velge den oljefrie kremen fra Biotherm, som blir perfekt til min kombinerte hudtype.

Hårbeskyttelse

Jeg er veldig opptatt av at håret skal holde seg sunt og blankt, også i sola. Leave-in-sprayen Biolage Sunsorials Protective Hair Dry-Oil gir håret masse fukt og beskyttelse uten å tynge det.

SOLSKINNSFAVORITTER: Fra venstre: Solserum, Terracotta Sun Serum fra Guerlain, kr 535. Selvbruner, Jet Set Sun, kr 349. Solstift, Targeted Prodection Stick SPF35 fra Clinique, kr 240. Solkrem, Crème Solaire Dry Touch SPF 50 fra Biotherm, kr 250. Hårbeskyttelse, Biolage Sunsorials Protective Hair Dry-Oil fra Matrix, kr 205.

Nattpleie

Jeg erstatter min vanlige bodylotion med aftersun om sommeren. Aftersun har en kjølende effekt og reparerer huden mens man sover, og er et undervurdert produkt!

Skrubb

Jeg fjerner sand og solkremrester grundig annenhver kveld så huden får maks utbytte av både aftersun og solkrem. Grove korn og duften av friskt sitrongress gjør kroppsskrubben fra Ole Henriksen perfekt.

Skimmerkropp

Piña Colada-duft, god beskyttelse og diskret skimmereffekt – Shimmer Effect Protective Lotion er perfekt når jeg skal shoppe og være lett påkledd, eller som en fin touch over solkrem med høyere faktor når jeg skal steke meg skikkelig.

Min favoritt

La Roche Posay har solkremer i alle typer og faktorer til alle aldre. Jeg digger sololjer med høy SPF til kroppen, og datteren min Frida skal få bruke babysolkremen.

Følg ELLE på Facebook!


Fra venstre: Aftersun, Soleil Bronzer Hydrating Beautifying After-Sun Milk fra Lancôme, kr 325. Kroppsskrubb, Rub n’ Buff fra Ole Henriksen, kr 545. Solkrem, Shimmer Effect Protective Lotion SPF 25 fra Hawaiian Tropic, kr 129. Solkrem, Anthelios XL Nutritive Oil SPF 50+ fra La Roche Posay, kr 248.